Građani će dobiti besplatne akcije EPS

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Građani će dobiti besplatne akcije EPS

  Elektroprivreda Srbije će sigurno postati akcionarsko društvo u prvom kvartalu 2014, što će omogućiti da građani dobiju besplatne akcije tog preduzeća, izjavila je ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović.

  Ona je agenciji Beta kazala da će se prelaskom EPS u akcionarsko društvo u državnom vlasništvu steći uslovi da se odredi kolika će biti vrednost akcije i po koliko će besplatnih akcija dobiti građani i sadašnji i bivši radnici preduzeća.

  EPS je kompanija koja može da ima odličnu vrednost akcija, to je jedna zaokružena celina i preduzeće koje ima izbalansiran odnos hidro i termo kapaciteta za prodizvodnju i regionalno je dobro postavljeno, ocenila je ministarka.

  Prema njenim rečima, formiranjem preduzeća EPS snabdevanje, kao prvog koraka u organizacionom reformisanju i onim što je urađeno na finansijskom reformisanju, više ne može da se govori o EPS kao o preduzeću u "neverovatnom minusu".

  Vrlo je moguće da će EPS 2013. godinu završiti pozitivno i to ne samo knjigovodstveno, već zato što je uradio finansijsko reformisanje, istakla je Mihajlovićeva.

  Ona je navela da ono što nedostaje EPS jeste ulaganje u proizvodnju, pre svega u distributivnu mrežu. "Potreba su ulaganja, ali EPS je jedan od sistema koji u budućnosti može da donese korist Srbiji, odnosno akcionarima", kazala je Mihajlovićeva.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE