Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Palma najavio `godinu radnih mesta` u Jagodini

    Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma najavio je da će do kraja 2014. godina u tom gradu biti zaposleno 3.000 mladih ljudi.

    Sledeća godina biće godina novih radnih mesta, kazao je on na tradicionalnoj novogodišnjoj konferenciji kojoj je pristustvovalo oko 4.000 privrednika, poljoprivrednika, studenata, sportista i građana Jagodina.

    Marković je kazao i da mu je žao što više neće biti subvencija za nova radna mesta ali je naglasio i da je Jagodina maksimalno iskoristila tu priliku koju je imala.

    On je podsetio da je Jagodinu već došlo pet investirora iz Italije od kojih četiri grade "prave fabrike" i precizirao da se 23. januara očekuje otvaranje jedne od fabrika, a 25. januara druge.

    Prema rečima Markovića, italijanski investitori su doneli pristup velikom tržišu i sigurnost za ljude koji će raditi u tim pogonima.

    On je naglasio i da bi naredna godinu trebalo da obeleži veće angažovanje domaćih firmi na izvođenju radova umesto inostranih koji su skuplji, ističući da "samo tako možemo da sačuvamo privredu".

    Prema njegovim rečima, u Jagodini će u 2014. biti otvoren tržni centar koji će uposliti 300 mladih, uz najavu da će dovesti kupce za poljoprivredne proizvode i pokrenuti razvoj zdravstvenog turizma, pošto je pronađena termalna voda.

    "Ova godina bila je uspešna za Jagodinu po svim segmentima, a naročito sam ponosan ja to što je upisano dva odeljena prvaka više nego u 2012. godini", kazao je Marković.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE