Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zastava `nišani` tržišta zemalja NATO

    Zastava oružje je od izvoza ove godine ostvarila rekordnih 42 miliona dolara, a približavanje standardima NATO, omogućiće da se svi proizvodi namenske industrije nađu na potpuno novim tržištima zemalja Alijanse, izjavio je direktor fabrike Rade Gromović.

    Kvalitet naših proizvoda je nesporan i pruža se šansa da nađemo nove kupce. Zajedno sa Ministarstvom odbrane činimo napore da se puška M-21 ponudi i članicama NATO koje u ovom trenutku možda nemaju pušku takvog kvaliteta, rekao je Gromović.

    Po njegovim rečima, Ministarstvo priprema kodifikaciju proizvoda po standardu NATO da bi proizvodi Kragujevačke fabrike i drugih srodnih domaćih preduzeća bili na zvaničnoj listi artikala koje će moći da se prodaju zemljama NATO.

    Fabrika Zastava oružje je prodajom robe i transferom tehnologije ove godine na inostranom tržištu ostvarila 42 miliona dolara, što je rekord poslednjih 25 godina. Lovačko i sportsko oružje je izvezeno u 40 zemalja sveta, a blizu 50 odsto količine u SAD.

    Fabrika u Kragujevcu je, kao zvanicni snabdevač UN, deo kontigenta vojnog naoružanja isporučila mirovnim misijama UN u Avganistanu, a bila je i na tržištu Bliskog istoka i Afrike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE