Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Antić: Nema čekanja sa velikim projektima

    Do kraja sedmice biće formirana radna grupe za projekat modernizacije pruge Beograd-Budimpešta, najavio je ministar saobraćaja Aleksandar Antić u razgovoru sa kineskim građevincima koji pozivaju Srbiju da predstavi i druge projekte.

    Antić je na sastanku sa Kineskom međunarodnom asocijacijom građevinara kazao da će u radnoj grupi biti predstavnici ministarstva saobraćaja, finansija, građevinarstva, regionalnog razvoja, energetike, ali i predstavnici kompanija, Koridora, železnice i EPS.

    Srbija u svoje prioritete pored privrede u prvi plan stavlja saobraćajnu infrastrukturu, a definisana politika vlade je takva da, kao država, nemamo mogućnost da čekamo sa velikim projektima, kazao je Antić.

    On je dodao da će 23. decembra u Beograd doći radna grupa kineske vlade koja će voditi razgovore o realizaciji izgradnje pruge Beograd-Budimpešta i saradnje na budućim projektima.

    Prioriteti su nam, osim pruge Beograd-Budimpešta, izgradnja autoputa Beograd-Požega, autoputa Novi Sad-Ruma koji može da se produži prema šapcu i Loznici, sa željom da se oni realizuju preko koncesija, naveo je Antić.

    Predsednik Kineske asocijacije, koju čini sedam najvećih građevinskih kompanija u Kini, pozvao je delegaciju Srbije na međunarodnu konferenciju u Makau u maju 2014. na kojoj Srbija može da predstavi plan za podršku projektima koji će predstaviti ne samo Kini, već i drugim zemaljama učesnicama konferencije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE