Google razvija sopstveni čip?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Google razvija sopstveni čip?

  Google razmatra mogućnost razvoja sopstvenih ARM čipova za preko milion servera kojim kompanija raspolaže širom sveta, čime bi najviše izgubila kompanija Intel.

  Ukoliko se ova priča i ostvari, najveći gubitnik u celoj priči biće Intel, čiji je Google peti potrošač po veličini, piše Bloomberg. Prema računici, Googleove narudžbe Intelu su u prošloj fiskalnoj godini generisale 4,3 odsto ukupnih prihoda.

  Naravno, kako tvrde analitičari, postoji mogućnost da Google sve ovo radi kako bi obezbedio bolje pozicije u pregovorima oko cena s Intelom.

  Intel trenutno kontroliše čak 95 odsto tržišta procesora za servere. S druge strane, Intelov udeo među procesorima za mobilne telefone manji je od jednog procenta.

  Iz Intela su nedavno objavili kako ne očekuju značajne promene kad su narudžbe u pitanju i kako očekuju puno od povećanih narudžba za čipovima koji pokreću servere.

  ARM trenutno drži vrlo mali udeo tog tržišta i traži načine kako da proširi svoje poslovanje, dok je AMD nedavno najavio kako će koristiti ARM dizajn za serverske čipove.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE