Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Glamočić: Iskoristićemo svaki cent kredita iz UAE

    Srbija će iskoristiti kompletna sredstva koja joj stoje na raspolaganju od dva kredita od Ujedinjenih Arapskih Emirata namenjenih za poljoprivredu, tvrdi ministar poljoprivrede Dragan Glamočić.

    On je rekao da će realizacija projekata po tim kreditima početi odmah na početku građevinske sezone, dan pošto je vicepremijer Aleksandar Vučić izjavio da je najveći problem oko povlačenja tih kredita nedostatak projekata.

    Ministar je izrazio nezadovoljstvo time što su projekti za korišćenje ovih kredita došli samo iz Vojvodine i Mačve, rekavši da projekti moraju biti raspoređeni i na severu i na jugu zemlje i na mala i na velika gazdinstva.

    Zato ćemo početi sa projektima koji su gotovi, a intenzivno radimo na tome da projekata bude i na jugu Srbije i u centralnoj Srbiji. Iskoristićemo kompletna sredstva koja budu na raspolaganju, rekao je Glamočić.

    Obezbedili smo kredite od sto miliona dolara za navodnjavanje i 100 miliona dolara za opšte projekte u poljoprivredi, sa veoma dobrim kamatama, prvi kredit od tri odsto, a drugi ispod dva odsto sa grejs periodiom od tri godine, rekao je Glamočić u Novom Sadu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE