Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Suđenje Draginu počinje 3. februara

    Suđenje bivšem ministru poljoprivrede Saši Draginu i njegovim saradnicima, optuženim za zloupotrebe u pančevačkoj Azotari, počeće 3. februara 2014. godine i biće otvoreno za javnost.

    Suđenje, odnosno glavni pretres, planiran je i za naredni dan 4. februar, rekla je Tanjugu portparolka suda Dušica Ristić.

    Višednevno pripremno ročište, koje je u tom procesu trajalo još od septembra zbog velikog broja optuženih, odnosno dokaza koje su predlagali njihovi branioci, ali i tužilaštvo za organizvani kriminal okončano je u utorak uveče.

    Dragin je u kućnom pritvoru, koji mu je odobren posle devet meseci zatvorskog pritvora. Uhapšen je prošle godine krajem novembra.

    Osim Dragina iz kućnog pritvora u sud dolaze još petorica optuženih Borislav Stojković, Dragan Tanasković, Dragan Mitić, Gordan Marković i Aleksa Obradović, dok ostalih 15 optuženih dolazi sa slobode.

    Vlasnik konsultantske kuće Zvonimir Nikezić koji je takođe optužen, u julu je pušten iz pritvora uz jemstvo od milion evra u nekretninama.

    Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv Dragina i ostalih 22. maja, zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili Azotaru za oko 25 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE