Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    NIS na 7. Festivalu nauke

    NIS je je kao generalni sponzor podržao i uzeo aktivno učešće na 7. Festivalu nauke koji se održava u Beogradu do nedelje, 8. decembra.

    Kompanija se na svom štandu, u bivšoj robnoj kući Kluz u Masarikovoj ulici, predstavila zanimljivom, edukativnom i interaktivnom postavkom na temu fosilnih goriva – nafte i uglja pod nazivom NIS vam otkriva sjajnu tajnu „Od zemlje zemlji“. Postavka je uređena u saradnji sa hidrogeološkom i hidrometeorološkom školom „Milutin Milanković“, a pored velikih panoa, svaki segment priče prate određeni uzorci i prikaz raznih derivata nafte, eksponati iz muzeja NIS-a, poput prvih pumpnih automata. U sklopu interaktivnog dela postake, izvode se eksperimenti rastvorljivosti nafte i njenih derivata.

    U okviru NIS-ove postavke posetioci takođe mogu saznati i naučiti koje stvari iz svakodnevnog života sadrže naftu, a da to i ne znamo.

    Osim postavke u bivšoj robnoj kući „Kluz”, NIS je u Studentskom kulturnom centru organizovao zanimljivu igricu za mališane “Gde se nafta krije: Jeste ili nije?” koja prati postavku o svakodnevnim predmeti koji sadrže naftu. Postavljena je crveno-plava polica na kojoj se nalaze razni predmeti, a zadatak najmlađih posetilaca je da tačno rasporede predmete – na plavi deo police predmete koji sadrže naftu, a na crveni one predmete koji ne sadrže.

    NIS podržava Festival nauke u okviru svog programa društvene odgovornosti. Kao jedna od najvećih energetskih kompanija u regionu kompanija se oslanja na naučno-tehničke aktivnosti, primenu novih tehnologija i inovacija u svim oblastima poslovanja u cilju ostvarivanja rasta i razvoja kompanije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE