Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Probijen tunel na Koridoru 10 kod Dimitrovgrada

    Na obilaznici oko Dimitrovgrada, u okviru radova na izgradnji najzahtevnije deonice budućeg Koridora 10, probijena je leva cev tunela "Progon".

    Radovi na ovom delu puta su značajni jer je tunel dug oko jednog kilometra i jedan je od najdužih na Koridoru. Radovi idu po planu, a izvodi ih grčka firma Terna.

    Pored tunela "Progon" gradi se još jedan tunel dužine oko 300 metara. Vrednost svih radova je oko 41,5 milion evra, a planirano je da radovi budu završeni do kraja naredne godine.

    Za deo obilaznice oko Dimitrovgrada, s obzirom na to da je reč o projektu koji finansira Svetska banka, kako je rekao ministar saobraćaja Aleksandar Antić, i dalje se čeka saglasnost za raspisivanje tendera.

    U ovom trenutku imamo tender za one deonice koje je radila Alpina. Ono što mogu da garantujem je da ćemo Koridor 10 i istočni i južni deo završiti, rekao je on.

    Antić je dodao da je Istočni pravac izuzetno kompleksan i naveo da na 86 kilometara od Niša do bugarske granice, ima 78 mostovskih konstrukcija i pet tunela.

    Prema rečima direktora Koridora Srbije Dmitra Đurovića, desna cev je dužine 992 metra i trenutno su na 770 metru, pa se u narednih nekoliko meseci očekuje da se otvori i ova cev tunela.

    Izuzetno smo zadovoljni radovima, sustižemo rokove i celu deonicu u dužini od 86 kilometara ćemo pustiti u funkciju do kraja 2016. godine, zaključio je Đurović.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE