Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Credit Suisse otvara filijalu kao ‘čamac za spasavanje’

    Druga po veličini švajcarska banka Credit Suiss osnovaće do sredine 2015. novu švajcarsku filijalu, koja će olakšati eventualno razdvajanje banke u slučaju ozbiljne krize.

    Nova grana pokrivala bi pre svega upravljanje sredstvima, maloprodaju, poslovne i institucionalne klijente, kao i poslovanje banke u Švajcarskoj.

    Potez Credit Suissa dolazi nakon što je najveća švajcarska banka UBS u oktobru donela sličnu odluku, navodeći da će, takođe do sredine 2015, osnovati filijalu kao ’čamac za spasavanje’ aktivnosti maloprodaje i malih preduzeća.

    Švajcarska je donela zakon o bankama za koje se smatra da su prevelike da bi propale, koji olakšava podelu velikih banaka u vreme krize, nakon što je vlada tokom finansijskih teškoća iz 2008, morala da spašava UBS.

    Credit Suiss navodi da će Britanija ostati centar njenog investicionog bankarstva. Švajcarski zakonodavci žele da dodatno pooštre propise o obaveznom kapitalu najvećih banaka, u pokušaju da se kreditori primoraju da povećaju rezerve za zaštitu od krize iznad novih globalnih standarda.
     

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE