Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Takata i zvanično odustala od Srbije

    Japanski proizvođač vazdušnih jastuka za automobile Takata obavestio je srpske vlasti da je odustao od planova da gradi fabriku u Srbiji.

    Predsednik evropskog sedišta kompanije Takata Stefan Stoker obavestio je pismom srpsku Agenciju za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) da je Odbor Takate odlučio da otvori fabriku u drugoj zemlji.

    "Sa žaljenjem vas obaveštavamo da Takata nije u mogućnosti da prihvati vaš predlog, jer je Odbor doneo odluku da otvori fabriku u drugoj zemlji", navodi se u pismu predstavnika Takate direktoru SIEPA-e Božidaru Laganinu u koje je Beta imala uvid.

    U pismu se upućuje zahvalnost SIEPA na predlogu da Takata investira u novi proizvodni pogon u Srbiji, kao podršci planovima kompanije za širenje.

    Lider Ujedinjenih regiona Mlađan Dinkić ranije danas izjavio je da je od dolaska u Srbiju zvanično odustala japanska kompanija Takata koja proizvodi vazdušne jastuke za automobile

    "Juče je zvanično od dolaska u Srbiju odustala i japanska Takata. O tome su juče zvanično obavestili Vladu Srbije, a svoju investiciju će realizovati u nekoj od susednih zemalja", rekao je on.

    Podsetimo, prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u avgustu izjavio da će u Srbiju stići mnogobrojne strane kompanije, među kojima je jedna japanska. Neki mediji su tada spekulisali da je to Takata.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE