Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Umesto solarnog parka, penal od 160 miliona evra?

    Kompanija Securum Equity Partners iz Luksemburga uputila dopis srpskom premijeru, u kom od Srbije potražuje odštetu od 160 miliona evra, jer smatraju da nisu ispunnjene obaveze predviđene ugovorom vezanim za izgradnju solarnog parka.

    Pompezno su najavljivali da će Securum Equity Partners u Srbiji graditi najveći solarni park na svetu, ali sada od naše zemlje traže odštetu od 160 miliona evra.

    Toliko u svom dopisu srpskom premijeru Ivici Dačiću zahteva firma Securum Equity Partners, koja je pred Arbitražnim sudom u Londonu pokrenula sudski spor, jer smatraju da ih je Srbija oštetila time što nije ispunila obaveze predviđene ugovorom.

    Securum Equity Partners iz Luksemburga trebalo je da u okolini Pirota da gradi najveći solarni park na svetu.

    U Republičkom javnom pravobranilaštvu ističu da je taj postupak tek iniciran i da prema pravilima arbitražnih sporova, ne bi smeli da se izjašnjavaju sve dok postupak traje.

    Ministarstvo nikada nije bilo u kontaktu sa advokatskom kancelarijom iz SAD, koja je u medijima pominjana i nemamo saznanja, niti nam je stigao zvaničan dopis da je podnet bilo kakav zahtev za sprovođenjem arbitraže, tvrde u Ministarstvu energetike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE