Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pokrajinska sredstva za turizam i agrar

    U Vladi Vojvodine je potpisana poslednja ovogodišnja serija ugovora s poljoprivrednicima ukupne vrednosti 115 miliona dinara, a dodeljeno je i 118 ugovora vrednosti 43,5 miliona dinara, za razvoj turizma.

    Bespovratna sredstva za razvoj turizma su dodeljena opštinama i gradovima, udruženjima, malim i srednjim preduzećima čiji projekti su odobreni na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za privredu.

    Pokrajinski premijer Bojan Pajtić rekao je da Vojvodina ima potencijal u lovnom, nautičkom, banjskom turizmu, kao i u verskom, vinskom i "salašarskom turizmu", navodeći da je za osam meseci broj stranih turista porastao za 21 odsto, a domaćih za više od 18 odsto.

    Ugovori s poljoprivrednicima odnose se na podršku proizvodnji sa većom dodatom vrednošću i za nabavku opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru.

    Najveći deo od 90 miliona dinara za proizvodnju s većom dodatom vrednošću dodeljen je projektima za opremanje objekata za preradu voća i povrća, mesa i mleka, i za opremu za preradu uljanih kultura, pčelinjih proizvoda, i za preradu lekovitog, začinskog i aromatičnog bilja.

    Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru u ovoj godini bio je usmeren za nabavku opreme za plastenike, a ukupno je ove godine na konkursima raspodeljeno 25 miliona dinara.

    Zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislav Knežević najavio je da će se subvencije nastaviti i iduće godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE