Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ilić: Ne treba nam turska donacija za aerodrom

  Vlada Srbije neće prihvatiti donaciju turske vlade od 10 miliona evra za završetak radova na aerodromu Morava kod Kraljeva, jer ta donacija Srbiji nije potrebna, poručio ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić.

  On je rekao da je Vlada Turske tražila 28 miliona evra da kompletno završi posao, od čega bi oni donirali 10 miliona, a 18 miliona evra Vlada Srbije.

  Ilić je naveo da je prethodna vlada ostavila "neke neraščišćene poslove i potpisane specifične ugovore" oko aerodroma Morava kod Kraljeva.

  Turska dala donaciju od 10 miliona evra, uz uslov da oni izvedu kompletne radove za 28 miliona evra, rekao je Ilić prilikom obilaska radova na izgradnji socijalnih stanova u Kraljevu.

  "Zašto bismo mi uzimali njihovu donaciju, kada naši građevinari mogu za 18 miliona evra da urade isti taj posao?" Bolje da damo izvođačima radova iz ovog kraja da urade posao, nego nekoj Turskoj firmi, rekao je Ilić.

  Tako da ćemo se mi vrlo brzo zahvaliti Vladi Turske na donaciji i početi sami na drugi način da realizujemo radove na produženju i proširenju piste aerodroma Morava, dodao je Ilić.

  On je rekao da je sve spremno za izgradnju kargo centra i nadogradnju piste civilnog aerodroma Morava, a da će investitori biti iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE