Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bačević: Gazprom ulaže 2 milijarde evra

    Gazprom planira da u Srbiju u naredne dve godine investira još dve milijarde evra, što bi u velikoj meri poboljšalo “krvnu sliku” srpske ekonomije, izjavio je u Moskvi ministar rudarstva Milan Bačević.

    On je najavio da će u četvrtak generalni direktor Gazproma Aleksej Miler u Beogradu sa državnim rukovodstvom Srbije razgovarati o tim investicijama, kao i o produbljivanju ekonomske saradnje.

    Bačević, koji je učestvovao na investicionoj konferenciji Srbije u Moskvi, kazao je da će za pet do šest meseci biti poznati detalji ulaganja, uz napomenu da Gazprom uglavnom ulaže u naftno-gasni sektor.

    Oni pokazuju interes i za druge grane energetike, kao i da u određenom trenutku investiraju u termoelektrane, u prvom redu gasne kogenerativne, rekao je Bačević i dodao da je Gasprom zainteresovan i za eksploataciju uljnih škriljaca i jedan rudnik uglja.

    Bačević, koji se sastao sa predsednikom Izvršnog odbora Gazpromnefta Aleksandrom Djukovim, preneo je da je bilo reči o novim investicijama, kao i geološkim istraživanjima koje ta kompanija želi da sprovede zajedno sa NIS na teritoriji Srbije.

    Ako ti rezultati geoloških istraživanja budu onakvi kakve očekujemo da će da budu, onda se sa punim pravom mogu očekivati ta ulaganja u naredne dve godine, kazao je Bačević.

    Takvim značajnim ulaganjem stekli bi se jako dobri uslovi za zapošljavanje značajnog broja ljudi, kao i povećanje budžetskih prihoda, naveo je Bačević.

    Sve to doprineće da u perspektivi čitav gasno-energetski sektor podignemo na nivo kakav smo priželjkivali pre 15 do 20 godina, zaključio je Bačević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE