Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija nema strategiju reformi

    Srbiji nedostaje jasna i precizno definisana strategija strukturnih reformi o tome šta treba da se uradi u narednih tri do pet godina, kaže predsednik Privredne komore Srbije željko Sertić.

    On je na Regionalnom investicionom samitu u Aranđelovcu rekao da bi prioriteti u Srbiji trebalo da budu reforma penzionog i zdravstvenog fonda, ali da sindikati, Vlada i privreda moraju imati zajednički plan reformi.

    Komentarišući predlog ministra privrede Saše Radulovića o smanjivanju nameta na rad, Sertić je ocenio da to može biti dobar plan u periodu između treće i pete godine reformi, da postepenim smanjivanjem opterećenje na plate bude 40 odsto.

    Sertić je izjavio je da će najavljene izmene Zakona o privatizaciji, stečaju, radu i o planiranju i izgradnji doprineti boljem poslovanju i dugoročno doprineti oporavku privrede.

    Generalni direktor Fiat automobili Srbija Antonio Cesare Ferrara istakao je da bi Srbija, ukoliko želi da privuče nove investitore, morala da smanji administrativne procedure, kao i da je veliki nedostatak stanje infrastrukture u zemlji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE