Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novosti: Sumnjiv tender za Đerdap

    Od tri ponuđača, koja su se javila na tender za radove na antikorozionoj zaštiti opreme na Hidroelektrani Đerdap 1, posao je dobila kompanija koja je dala gotovo duplo višu cenu od preostala dva zainteresovana investitora, pišu Novosti.

    Iako je procenjena vrednost radova na antikorozionoj zaštiti 70 miliona dinara, čak dva ponuđača bila su spremna da posao urade za 39,5, odnosno 39,56 miliona dinara, ali posao nisu dobila.

    Ugovor je, kako Novosti saznaju, dobilo preduzeće Jadran ad iz Beograda, koje je ponudilo da ove radove obavi po ceni od 68,237 miliona dinara, dok su firme Antikor d.o.o. iz Beograda i zemunski Hopeks-internacional ostali "kratkih rukava".

    Iz Privrednog društva Hidroelektrane Đerdap iz Kladova do sada nije dobijen odgovor po kom kriterijumu je izabran upravo najskuplji ponuđač.

    Prema objavljenom pozivu u Službenom glasniku, što je navedeno na zvaničnoj internet strani Đerdapa, predviđeno je da kriterijum za izbor najpovoljnije ponude u slučaju nabavke broj 20-13 bude upravo najniža ponuđena cena.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE