Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Uniqa preuzela Basler u Srbiji i Hrvatskoj

    Osiguravajuća grupacija Uniqa potpisala je ugovor o preuzimanju srpskih i hrvatskih osiguravajućih kompanija švajcarske Baloise grupe, koja na ovim prostorima posluje pod imenom Basler.

    Ugovor je potpisan 21. oktobra 2013. godine. Ta akvizicija je trenutno predmet odobrenja nadležnih regulatornih organa i antimonopolskih komisija u obe zemlje, a očekuje se da će biti u potpunosti završena u prvom kvartalu 2014. godine. Visina transakcije za obe kompanije iznosi 75 miliona evra.

    Wolfgang Kindl, član Upravnog odbora osiguravajuće grupacija Uniqa i direktor Uniqa International-a je ovim povodom izjavio da je ovo izvrsna prilika za Uniqa-u da poboljša tržišne pozicije u Hrvatskoj i Srbiji, kao i u celoj Jugoistočnoj Evropi.

    „Verujemo da postoji veliki potencijal za budući rast u regionu. Ova akvizicija u potpunosti podržava naš strateški program Uniqa 2.0, i u skladu je sa poslovnim modelom profitabilnog, dugoročnog rasta na našim ključnim tržištima“, rekao je Kindl.

    Basler je u Srbiji započeo poslovanje 2007. godine. Ta osiguravajuća kompanija ima oko 110 zaposlenih, 35.000 klijenata, a u 2012. godini ostvarila je premiju od 3,7 miliona evra. Sa tržišnim učešćem od 0,7 odsto, kompanija je zauzimala 13. mesto na srpskom tržištu osiguranja na kraju 2012. godine.

    Kompanija koju je prethodno Basler preuzeo na hrvatskom tržištu bila je osnovana 1991. godine. U Hrvatskoj, Basler ima oko 470 zaposlenih, 148.000 klijenata, a  u 2012. godini ostvario je premiju od 53,7 miliona evra. Sa tržišnim učešćem od 4,5 odsto, kompanija je zauzimala šesto mesto na hrvatskom tržištu osiguranja na kraju 2012. godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE