Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prvo međunarodno sletanje na Ponikve

    Privrednici iz Belgije sleteli na aerodrom kod Užica na prvom međunarodnom letu za ovu vazdušnu luku. Raste interesovanje privrednika i turista za letove ka Ponikvama.

    Aerodrom Ponikve kod Užica otvoren je za nekomercijalni, civilni saobraćaj lakih letelica 5. oktobra, a u ponedeljak je ova vazdušna luka dočekala i prvi međunarodni let, sletanjem Cesne kojom je u Srbiju stigla petočlana delegacija menadžera belgijskog Cropsa.

    Za predstavnike kompanije koja se bavi preradom voća a svoju filijalu ima i u Požegi, otvaranje aerodroma predstavlja značajan napredak, pa će i ubuduće koristiti bržu i efikasniju saobraćajnu komunikaciju sa zapadom Srbije.

    U Srbiji su jedino aerodromi u Beogradu i Nišu međunarodni, a da bi se prvi međunarodni let realizovao na Ponikvama, bilo je potrebno pribaviti brojne dozvole Ministarstva saobraćaja, Uprave kontrole leta, Uprave carina i Granične policije.

    Interesovanje za međunarodne letove sa ove piste je veliko zbog ovdašnje izvozno orijentisane privrede i razvijenog turizma na Zlatiboru, Tari i u Mokroj Gori.

    Pokrenuli smo inicijativu da Ponikve dobiju status povremenog graničnog prelaza, čime će procedure za slične letove biti skraćene, kaže direktor JP Aerodrom Ponikve Saša Savić.

    Da bi Ponikve dobile komercijalnu namenu, potrebno je uložiti još dosta novca, a procenjeno je da će samo postavljanje ograde oko piste koštati oko 500.000 evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE