Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Luštica Bay – ukras Mediterana

    U tivatskoj marini „Luštica bay“ svečano su počeli radovi na projektu vrednom više od milijardu evra koji, prema rečima premijera Crne Gore Mila Đukanovića, utire put novom modelu razvoja.

    Ovo je projekat koji će doprineti da se razvijamo na principima održivog razvoja. Takođe, ovo je dobra prilika da građani Crne Gore mogu da usvajaju i nova biznis znanja, rekao je Đukanović.

    On se nada da će radovi teći planiranom dinamikom i dodao da postoji desetak prioritetnih projekata koji su, ili započeti, ili su u završnoj fazi i koji će mobilisati potrošnju preko 2,5 milijardi evra.

    Pripremamo vrlo ozbiljne projekte iz oblasti energetike. Pored razvoja turizma, moramo misliti na saobraćajnu povezanost, prije svega na auto-put i modernizaciju aerodroma, dodao je Đukanović.

    Predsednik kompanije Oraskom Samih Saviris rekao je da će, pored marine koja će koštati 30 miliona evra, biti izgrađen i golf teren, sa ciljem da Lušticu učine najlepšim delom na Mediteranu.

    Ukupna vrednost projekta „Luštica bay“ procenjuje se na više od milijardu evra, a realizuje je kompanija „Luštica development“.

    Tivatska kompanija do sada je investirala više od 30 miliona evra u projekat, koji predviđa izgradnju preko 1.500 stanova, sedam hotela, dve marine za jahte, golf teren i gradske objekte, uključujući butike, restorane, kafe barove, školu i bolnicu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE