Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Siemens gradi Koridor 10

    Železnice Srbije i kompanija Siemens potpisale su danas ugovor vredan 11,85 miliona evra za nabavku opreme i izvođenje radova na rekonstrukciji i modernizaciji elektrotehničkih postrojenja na Koridoru 10 od Gilja do Paraćina, a prvi radovi počeće već u oktobru.

    Ugovor su u Beogradu potpisali generalni direktor srpskih železnica Dragoljub Simonović i direktor Siemensa u Srbiji Tihomir Rajlić. Projekat se finansira sredstvima iz kredita Evropske investicione banke.

    Simonović je rekao da Železnice Srbije nastavljaju sa realizacijom projekata za bolje i modernije pruge u Srbiji, a pre svega na trasi Koridora 10.

    On je najavio da će Železnice takođe potpisati do kraja meseca i ugovor sa kompanijom Huawei za obavljanje telekomunikacionih usluga, a zatim će, prema njegovim rečima, uslediti i potpsisivanje novih aneksa ugovora za realizaciju ruskog kredita za gradnju šest deonica na Koridoru 10.

    Siemens ima rok za završetak radova na rekonstrukciji i modernizaciji kontaktne mreže i postrojenja za napajanje, telekomunikacionih postrojenja i signalno-sigurnosnih od 370 dana, dok je rok za završetak radova na kompletiranju nove elektronske opreme za stanicu Ćuprija 730 dana.

    Pruga Gilje Ćuprija Paraćin je deo pruge Beograd Niš i dugačka je 10,5 kilometara.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE