Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija na sajmu turizma u Tokiju

    Srbija učestvovala na tradicionalnom Sajmu turizma u Tokiju koji svake godine poseti preko 120.000 ljudi, a na kojem se predstavilo preko 150 zemalja.

    Naša zemlja se u Tokiju predstavila svojim kulturnim nasleđem, srednjovekovnim pravoslavnim manastirima i ruševinama iz doba Rimskog carstva, ali i prirodnim lepotama kao što su reka Dunav i planina Zlatibor.

    Sajam, koji se održava od 1977. godine u organizaciji Japanske Asocijacije Turističkih Agencija (JATA), sastoji se od dva dana posvećenog profesionalnim putničkim kompanijama i dva izložbena dana za širu publiku.

    Tu građani mogu da uživaju u gustiranju specijaliteta, kupovini suvenira i muzičko-plesnom programu koje nude turističke organizacije država, regiona i gradova.

    Statistički podaci Turističke organizacije Srbije pokazuju da je prošle godine u Srbiji boravilo više od 7.000 japanskih građana koji su ostvarili preko 22.000 noćenja.

    Broj posetilaca iz Zemlje izlazećeg Sunca blago se povećava od 2005. godine na ovamo, a prošle godine zabeležen je rast od blizu sedam odsto, a ove godine očekuje se još više, između ostalog i zahvaljujući fudbalskom meču Srbija – Japan, 11. oktobra u Novom Sadu.

    Proteklih godina Japancima su nuđene ture koje su Srbiju povezivale sa republikama bivše SFRJ, ali se, zahvaljujući povećanom interesovanju japanskih agencija, sledeće godine očekuje prva tura za japansko tržište čija bi isključiva destinacija bila Srbija.

    Ove godine po prvi u istoriji tokijske manifestacije svoj štand je postavilo Kosovo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE