Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi mobilni operater snižava cenu minuta?

    Korisnici mobilnih telefona u Srbiji uskoro će, kako je najavljeno, dobiti novog mobilnog operatera – kompaniju SBB.

    Koristeći infrastrukturu postojećih mobilnih telefonija, SBB će biti virtuelni operater, a stručnjaci očekuju da će novi igrač na tržištu doprineti da cene usluga svih operatera zbog pojačane konkurencije počnu da padaju, prenosi 24 sata.

    Slobodan Marković, IT stručnjak, očekuje da će ulazak četvrtog operatera na scenu napraviće se bitna razlika u cenama i ponudama svih operatera u odnosu na to kakva je bila dosad.

    " Dugom analizom tržišta, kompanija SBB sigurno se odlučila za neki od segemenata koji joj najviše odgovaraju, a na kome planiraju da razviju strategiju privlačenja mušterija. To znači da ako izaberu, na primer, mlade ili korisnike interneta putem telefona, onda će i njihova ponuda biti povoljnija od drugih operatera. Virtuelni operateri obično nisu tako veliki i ne pružaju pun obim usluge, već se odlučuju za pojedine segmente, ali će ostali takođe morati da koriguju cene da ne bi gubili klijente", kaže Marković.
    Kao virtuelni operater, SBB će koristiti mrežu Telekoma, Telenora ili VIP-a, što će biti poznato u sledećih mesec dana, najavljuju iz ove kuće.

    "Planiramo da kupcima i potrošačima ponudimo bogatu uslugu i raznovrsnu ponudu, ali o tome ćemo više znati kada prođe proces testiranja. On je za sada završen sa dve telefonije Telenor i VIP", kaže Jovana Lukić iz SBB-a. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE