Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Na ručku sa Tanjom Miščević, šef srpskog pregovaračkog tima sa EU – Pravo dobar diplomata

    Kako može da izgleda susret vršnjakinja koje su već imale prilike da rade zajedno, i to na obostrano zadovoljstvo, nego kao prilika da evociraju uspomene od pre pet i više godina, da probaju na brzinu da ispričaju šta se u međuvremenu dešavalo, kako na novim poslovima i pozicijama, i naravno, o večnim ženskim temama: moda, trendovi, hrana…

    Kao i uvek, bilo je izuzetno zadovoljstvo razgovarati sa Tanjom Miščević, srpskim pregovaračem sa EU. Da li sam subjektivna ili ne, tek mislim da Srbija nije mogla da dobije većeg profesionalca za šefa pregovaračkog tima, pri tome nestranačku ličnost. Uvek jasna u svojim odgovorima, i prvi put kada smo radili intervju dok je bila na poziciji direktora Kancelarije za EU ili dok je radila kao državni sekretar u Ministarstvu odbrane, moja gošća i ovog puta bez dvoumljenja kaže da moramo prestati da razmišljamo o tome da je država socijalna ustanova koja svakom od nas treba da pomogne.

    „Zadatak države je da stvori uslove, da vam da pravne osnove da delujete. Kako ćete se snaći zavisi od vas“, naglašava Tanja Miščević.

    Ceo tekst pročitajte u novom broju magazina BIZLife

    Foto: Marko Rupena

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE