Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ako ste za najbolje i najskuplje: Odela bez premca savršenog kroja

    Kad se sve sabere – besprekoran dizajn, najkvalitetniji materijali, ‘zlatne ruke’ vrhunskih krojača i ime same marke, dobijete odelo od čije vam se cene zavrti u glavi. Zavrteće vam se i od kvaliteta, ali i udobnosti.

     

    Issey Miyake

    Issey Miyake je japanska modna kuća poznata po svom prepoznatljivom modernom dizajnu i parfemima. Danas za smoking ili poslovno odelo sa potpisom Issey Miyake morate izdvojiti bar 2.000 evra. Inače je g-din Miyake glavni 'krivac' za crne rolke koje su bile zaštitni znak Steve Jobsa.

    Jay Kos 

    Jay Kos je dizajner koji živi i stvara u Njujorku. Poznat je po kombinovanju boja i dezena, a posebno voli da meša staro i novo. Iako izbegava da kreira crna odela, Kos je jako tražen kako među poslovnim svetom tako i među popularnim hip-hop izvođačima. Cena odela je od 2.000 evra pa naviše.

     

    Oxxford Clothes 

    Oxxford Clothes je proizvođač odeće sa sedištem u Čikagu. Kompanija je osnovana 1916. godine i od tada šije luksuzna stilizovana odela, a magazine Forbes ih je proglasio modnom kućom koja proizvodi najbolja odela u Americi. Za Oxxford odelo morate platiti oko 2.200 evra.

     

    Anderson & Sheppard 

    Anderson&Sheppard odgovorni su za čuveni londonski kroj, stil koji je razvio njihov osnivač Pet Anderson koji je kompaniju osnovao davne 1906.godine i zahvaljujući kome rukavi odela nisu tesni, već su krojeni tako da su udobni i praktični. Njihove modele nosi Prince Charles, Tom Ford, Manolo Blahnik i za to po odelu plaćaju od 2.300 evra pa naviše.

     

    Ralph Lauren 

    Direktor i modni kreator, Ralph Lauren, poznat je po popularnoj Polo Ralph Loren liniji. Važi za jednog od najbogatijih ljudi na svetu, sa imovinom vrednom više od 4,5 milijardi evra. Za njegovo savršeno odelo potrebno je da izdvojite oko 2.500 evra.

     

    Giorgio Armani 

    Giorgio Armani – sinonim za modu i glamur, jeste italijanska modna marka planetarno popularna po svojoj muškoj liniji odeće. Armanijevi kreatori čuveni su po čistom i preciznom kroju. Cena po odelu – od 2.700 evra.

     

    Bottega Veneta 

    Iako su daleko poznatiji po svojim proizvodima od kože, Bottega Veneta proizvodi odela visokog kvaliteta povisokih cena. Kompanija se nalazi u Vićenci, a 2001.godine otkupila ju je kuća Gucci Group. Izdvaja ih diskretan dizajn i to što ne stavljaju logo na odela koja koštaju od 2.800 evra.

     

    Canali 

    Canali je italijanska robna marka specijalizovana za mušku modu. Braća Giovanni i Giacomo osnovali su kompaniju 1934. ali tek 15 godina kasnije zapali su za oko kupcima. Početkom devedestih kupila ih je kompanija Brioni Group. Canali dnevno proizvede više od 1400 odela koja koštaju preko 3.000 evra. 

     

    Brioni 

    Još jedno modno čudo dolazi iz Italije. Brioni ručno šivena odela koštaju između 4.900 i 36.000 evra. Najskuplji model je odelo sašiveno od materijala koji se dobija od retke vrste kamila iz Južne Amerike. Šavovi su od belog zlata i košta neverovatnih 36.000 evra. 

     

    Kiton 

    A da su Italijani neprikosnoveni modni magovi dokazuje i modna kompanija Kiton – specijalizovana za odela i smokinge po porudžbini. Osnovani su 1956. u Napulju, a danas im je sedište u Njujorku. Za prosečno Kitonovo odelo potrebno je oko 25 sati rada čak 45 vrhunskih krojača. Gotova odela u butiku koštaju oko 6.000 evra, ali ukoliko se radi o specijalnoj porudžbini potrebno je da se izdvoji i do 15.000 evra. Njihov čuveni model K-50, najskuplje odelo na svetu, vredi čak 37.000 evra. Dimenzije za K-50 uzima lično glavni kreator i majstor krojenja Enzo D'Orsia, a za izradu je potrebno pedeset sati rada. Godišnje se sašije svega pedesetak modela. 

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE