Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Francuzi ulažu u zagrebački aerodrom

    Francuski konzorcijum ZAIC bobio je zeleno svetlo za izgradnju novog zagrebačkog aerodroma, što će biti jedna od najvećih stranih investicija u Hrvatskoj, vredna 236 miliona evra, koja podrazumeva izgradnju novog putničkog terminala.

    Hrvatsko Ministarstvo građevine i prostornog uređenja izdalo je građevinsku dozvolu konzorcijumu, izjavio je pomoćnik ministra za infrastrukturu Marko Lončarević, a početkom oktobra, koncesionar će preuzeti upravljanje lukom na sledećih 30 godina.

    S ovom dozvolom više nam ništa ne stoji na putu realizacije projekta. Svi zaposleni u vazdušnoj luci i dalje će raditi pod istim uslovima. Favorizovaćemo hrvatske građevinske firme i kompanije koje se bave pružanjem usluga, rečeno je iz francuskog konzorcijuma.

    Nakon što preuzme zagrebački aerodrom, ZAIC (Zagreb Airport International Company) ima obavezu da u naredne tri godine izgradi novi terminal. U prvoj fazi on će imati 65.000 metara kvadratnih, uz kapacitet od pet miliona putnika godišnje.

    Najveći deo nove infrastrukture izgradiće Viadukt, a početak gradnje bi trebalo da bude krajem septembra ili početkom oktobra. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE