Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    RCC predstavlja strategiju za zapošljavanje milion radnika

    Nacrt strategije Jugoistočne Evrope (JIE) 2020, o otvaranju milion radnih mesta u regionu, biće predstavljen sutra u Skoplju, saopštio je danas Savet za regionalnu saradnju (RCC).

    Cilj strategije "JIE 2020" je poboljšanje uslova života i vraćanje konkurentnosti i razvoja u središte pažnje, rast zaposlenosti sa 39 odsto na 44 odsto, povećanje regionalnog trgovačkog prometa sa 94 na 210 milijardi evra, kao i povećanje bruto domaćeg proizvoda (BDP) po stanovniku u regionu sa 36 odsto na 44 odsto proseka EU.

    Prema oceni RCC-a, to će doprineti otvaranju novih radnih mesta u JIE do 2020. godine, ali se moraju unaprediti inovacije, veštine, trgovina, a vlade moraju biti mnogo efikasnije.

    Skup u Skoplju će otvoriti sekretar Ministarstva ekonomije Makedonije Anče Trifunov, dok će strategiju predstaviti viši stručnjak RCC-a za ekonomski i društveni razvoj Sanjin Arifagich. Najavljeno je i učešće delegacije Evropske unije.

    Nakon Skoplja, radionice će se održati 11. septembra u Prištini, 13. septembra u Podgorici, 16. sepembra u Sarajevu, 17. septembra u Zagrebu, 18. septembra u Beogradu i 1. oktobra u Tirani.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE