Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vicepremijer čeka dobre vesti u septembru

    Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić očekuje da šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan do kraja septembra poseti Beograd gde će nastaviti razgovore o investicijama Abu Dabija u Srbiju.

    Nastaviće se razvoj ideje oko dolaska Mubadale i istraživačkog centra u koji nameravaju da ulože 400 miliona evra,a zatim sledi da se razmotri investicija u fabriku čipova od najamanje dve milijarde evra, rekao je Vučić.

    Vučić je dodao i da je razgovarao sa predstavnicima japanske kompanije Takata koja se bavi priozvodnjom vazdušnih jastuka i da će nemački Bosch u novembru otvoriti fabriku u Pećincima.

    Gotovo je izvesno ulaganje Mercedesa u Ikarbus, a sada mogu da kažem da očekujem ulazak Mercedesa i u pribojski FAP, ponovio je Vučić.

    Krajem septembra, početkom oktobra za Srbiju očekujem mnogo dobrih i pozitivnih vesti, "toliko pozitivnih da me je strah da o tome govorim, pa ćutim dok se takve stvari ne završe", kazao je Vučić. 

    Manji porez na zarade

    Prema njegovim rečima, planirano smanjenje poreza na zarade biće značajno, ali nije još mogao da precizirao za koliko, kao i da neće biti povećanja PDV, da bi se to smanjenje pokrilo.

    Vučić je kazao da su u Vladi razmišljali i o tome da za zapošljavanje ljudi do 30 ili do 35 godine ne postoje državni nameti.

    Na pitanje da li će Vlada Srbije prodati Telekom Srbije, Vučić je istakao da se razmišlja o tome da li ta kompanija može ili ne može da izdrži konkurenciju.

    To je ključna stvar, a zatim, druga stvar je gde i šta sa novcem. Ako mislite da treba da ga bacimo u preduzeća u restruktuiranju, to je prosto nemoguće, rekao je Vučić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE