Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi premijerov tim igra na pobedu

    Modernizacija i stvaranje novih radnih mesta su među prioritetima nove Vlade, poručio je premijer Ivica Dačić u ekspozeu u Skupštini Srbije, ističući da će svi ključni ciljevi zavisiti od toga da li će Vlada uspeti da obezbedi ekonomski opstanak zemlje.

    Ciljevi rekonstruisane Vlade biće modernizacija zemlje, zaustavljanje ekonomskog sunovrata, borba za svako novo radno mesto kao i borba za pravedno rešenje kosovskog pitanja, poručio je premijer koji je u ekspozeu najviše pažnje posvetio ekonomskim pitanjima.

    Ističući da su srpske javne finansije i privredni sistem u veoma teškom i alarmantnom stanju, Dačić je ocenio kao neophodne, promene u načinu na koji se vodi ekonomska politika, što podrazumeva i promene u strukturi Vlade prilikom rekonstrukcije.

    Premijer je objasnio da je "dilema razvoj ili štednja lažno pitanje", jer je Srbiji potrebno i jedno i drugo.

    Jedino rešenje je u smanjivanju neracionalne potrošnje, birokratije i eliminisanju nepotrebnih troškova države, a sa druge strane u povećanju investicione potrošnje, kako bi se podstakao razvoj i povećalo zapošljavanje, uz socijalnu odgovornost u pogledu zaštite najugroženijih slojeva, rekao je Dačić.

    Premijer je najavio "hrabre, ali odmerene" poteze koji će izvesti srpsku ekonomiju i državne finansije na put dugoročne stabilnosti.

    Nova vizija Srbije, kako je istakao, mora se bazirati na minimum socijalne zaštite, konsolidovanju javnih finansija i korporatizaciji privrede.

    Moramo da igramo na pobedu. Čeka nas težak period. Obećavam, kao i pre 13 meseci, da će građani imati više pravde, državu koja im pomaže i odlučnu, odgovornu, efikasnu i stručnu Vladu, koja će deliti sudbinu naroda. Imaće Vladu koja će vratiti veru u Srbiju, zaključio je Dačić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE