Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zatvaranje objekata na Jadranu tek početak

    Promet u hrvatskom sektoru ugostiteljstva i trgovine u prvih pola godine veći je za oko 927 miliona evra, u odnosu na isti period 2012, zbog sprovođenja fiskalizacije. Kazne i zatvaranje objekata tek početak, najavljuje direktorka Poreske uprave.

    Direktor PU Hrvatske Nada Čavlović Smiljanec rekla je da je time premašen plan da se tokom cele godine u budžet slije više od 500 miliona dodatnih kuna, odnosno oko 66 miliona evra, od PDV zbog povećanog prometa.

    Do kraja godine budžet bi mogao biti bogatiji za čak 198 miliona evra zbog većeg prometa, prenose hrvatski mediji, a kao razlog za ovakvo povećanje, ona je navela uvođenje i striktno provođenje fiskalizacije.

    Kad je reč o masovnom zatvaranju ugostiteljskih objekata širom Jadrana, za šta je naplaćeno oko 660 hiljada evra kazni, Smiljanec je rekla da je to bio tek početak, svojevrsna opomena Poreske uprave.

    Mi ćemo kod onih koji sada iskazuju veći promet ići u proveru imovine, to već i radimo, rekla je ona, obećavajući podnošenje krivičnih prijava protiv onih za koje se utvrdi sumnja u utaju poreza.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE