Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Frekvencije iskoristiti za digitalizaciju

    Srbija bi sve slobodne televizijske frekvencije trebalo da iskoristi za završetak procesa digitalizacije, apelovao je otpravnik poslova delegacije Evropske unije u Srbiji Adriano Martins na Ministarstva trgovine i telekomunikacija Srbije.

    U pismu koje je poslao ministru trgovine i telekomunikacija Rasimu Ljajiću, Martins poziva da se slobodne frekvencije iskoriste za proširenje Inicijalne mreže u cilju probnog testiranja digitalnog signala.

    Nedostatak slobodnog prostora u spektru je predstavljao jednu od glavnih briga od početka našeg zajedničkog projekta podrške procesu digitalizacije.

    Kako je sada jasno da javni konkurs za dodelu dozvole nije uspeo, smatramo da su ispunjeni uslovi da se frekvencije iskoriste za nastavak digitalizacije, naveo je Martins u pismu.

    Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu trgovine i telekomunikacija Stefana Lazarevića, proces digitalizacije kasni, a razlog je nedostatak slobodnih frekvencija.

    Nakon odluke RRA da nikom ne dodeli TV frekvenciju, Ministarstvo je stavilo u proces plan raspodele, rekao je Lazarević. Kada taj plan dobije „zeleno svetlo“ sve slobodne frekvencije moći će da se koriste za završetak procesa digitalizacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE