Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Wizz Air ipak ne leti iz Banjaluke

    Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, potvrdio je da RS nije uspela postići obostrano prihvatljiv dogovor sa mađarskom niskobudžetnom kompanijom Wizz Air.

    Već oko pola godine, aktuelni su razgovori između predstavnika Vlade RS, Aerodroma Banjaluka i kompanije Wizz Air, o uspostavljanju letova iz Banjaluke ka barem jednoj evropskoj destinaciji, dok bi u perspektivi, i zavisno od interesovanja, mogli da budu uspostavljeni i dodatni letovi.

    Međutim, kako je istakao Čubrilović, aranžman sa Wizz Airom nije povoljan, jer, ta kompanija traži subvenciju i plaćanje unapred, pa bi Wizz Air leteo samo dotle dok avans koji bi dala RS pokriva njihov nedostatak sredstava ili gubitke na samom letu. Prema tome, te niskobudžetne kompanije, zapravo niske cene nadoknađuju u dogovoru sa državama i kompanijama.

    Direktor banjalučkog aerodroma, Davorin Mihić, izjavio je da aerodrom ne bi imao finansijske  koristi u slučaju dogovora sa Wizz Airom. Od njih bi imali koristi eventualno građani, jer bi ljudi dobili mogućnost da lete po niskim cenama. Precizirao je da su iz Wizza tražili da aerodrom subvencioniše gorivo, jer litar kerozina na banjalučkom aerodromu sada košta oko 1,8 evra, dok je Wizz Air bio spreman da plati 1,2 evra po litru.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE