Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BiH: Grci grade deonicu Koridora 5C?

    Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić susreo se u sedištu Federalne vlade u Sarajevu, na kojem su, uz učestvovanje ministra komunikacija i prometa BiH Damira Hadžića i federalnog ministra saobraćaja i komunikacija Envera Bijedića, predstavnici grčke kompanije AKTOR SA izrazili zainteresovanost za gradnju deonica autoputa na Koridoru 5C.

    Federalni premijer je kazao kako je putba infrastruktura jedan od prioriteta Vlade FBiH, što je ilustrovao pokazateljem o više od 60 kilometara, koliko će biti izgrađeno do kraja 2014. godine, odnosno u mandatu ove Vlade.

    Ministar Bijedić je, takođe, kazao kako je javno-privatno partnerstvo za nas najprivlačnija opcija, u kojoj Federacija BiH nudi rešene imovinsko-pravne odnose, a partnerska ulaže kapital i gradi autoput, te je koristi na koncesionom principu.

    Na predlog ministra Hadžića, AKTOR SA će dostaviti pismo namere za uključenje u projekt izgradnje preostalih deonica autoputa na Koridoru 5C.

    Dogovoreno je i osnivanje zajedničke stručne radne grupe koja bi analizirala već postojeću dokumentaciju koja se odnosi na izgradnju autoputa, kao i onu koju bi sačinili stručnjaci grčke kompanije, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću Vlade FBiH.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE