Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aerodrom Nikola Tesla najprometniji na Balkanu

    Aerodrom Nikola Tesla bi, posle formiranja kompanije Air Serbia i proširivanja reda letenja na 12 destinacija, trebalo da postane najprometnija vazdušna luka na Balkanu. Aerodrom je spreman, a to dokazuje i nedavni rekord od 17.000 putnika u jednom danu, kažu nadležni.

    Ideja je da se u tri dnevna ciklusa poletanja prikupe svi putnici iz okruženja i potom, iz Beograda, leti na sve važnije destinacije jugoistočne Evrope. Aerodrom Nikola Tesla već sada ima obim putnika kao aerodromi Ljubljana i Zagreb zajedno.

    Od oktobra, Air Serbia počinje veliku operaciju sa Aerodroma Nikola Tesla. U poslednjih nekoliko godina, i bez najave strateškog partnera, aerodrom je počeo velike investicije vredne nekoliko desetina miliona evra iz sopstvenih prihoda.

    Direktor Aerodroma Velimir Radosavljević kaže da dolaskom Air Serbia neće samo dobiti aerodrom, već i cela vazduhoplovna privreda Srbije.

    Modernizovana flota sa svetskim menadžmentom, sa renomeom i reputacijom koji nosi Etihad Airways, ali i tradicijom naše nacionale aviokompanije će doprineti dalekom većem poslovanju nego dosadašnji Jat, kaže Radosavljević.

    Investicije koje su u toku odličan su odgovor na nove zahteve Air Serbia. Očekuje se veća efikasnost, pa do kraja septembra stiže još šest aviomostova.

    Proširena je i platforma aerodoma za čak 26.000 kvadrata, kako bi primala veće avione, a u tranzit zoni otvaraju se novi sadržaji poput Srpske kuće, gde će moći da se kupe domaći proizvodi.

    Očekujemo da će Air Serbia biti oslobođena prošlosti i tržišno orjentisana. Sigurni smo da će biti veoma stroga u postavljanju zahteva naročito prema aerodromu, kaže Radisavljević.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE