6 načina da strah od NEUSPEHA pretvorite u USPEH

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  6 načina da strah od NEUSPEHA pretvorite u USPEH

  Kad god krenemo u potragu za svojim snovima u nama se javi mali glas koji nam govori da nismo dovoljno jaki, istrajni, pametni, uspešni ili vredni uspeha koji treba da postignemo. Ono što zapravo čujete je vaš strah od neuspeha. On vas koči i blokira.

  Loša vest je da to ne možete nikada iskoreniti. Dobra vest, prema sajtu ’Addicted2success’ jeste da mnogi uspešni ljudi crpe moć i snagu za postizanje velikih ciljeva upravo iz ovakvih situacija.

  Evo šest saveta kako da učinite da strah od neuspeha prestane da isisava život iz vas i postane vaš pogon za postizanje uspeha:

  1. Prihvatite sebe

  Kada se borite protiv nečega dajete mu moć, a ukoliko pokušate da kontrolišete svoj strah samo ćete ga pojačati. Umesto toga, kada osetite svoj strah zatvorite oči i zadubite se unutar sebe. Prestanite da sudite i počnite da osećate šta se dešava u vašem telu i da se preispitujete.

  Odvojite se od onoga što se dešava i opservirajte sebe i gde šta osećate. Da li osećate težinu u stomaku, pritisak u glavi ili povišen puls? Radite ovo minut ili dva i počnite sa smirenim prihvatanjem. Polako ćete postati dominantniji i ispumpaćete negativnosti iz sebe. Kažite sebi ’ovo je samo moj strah od neuspeha’ i moći ćete da nastavite dalje.

  1. Kontrolišite svoje misli

  Svi ponekad imamo neke nesvakidašnje, potpuno lude misli koje nam se vrzmaju po glavi, ali ih najčešće zaboravimo zato što su čudne i ne pridajemo im značaj. Nažalost, ne radimo isto sa malo realnojim mislima koje nam uopšte nisu od pomoći.

  Sledeći put kada u važnom trenutku imate bilo koje druge misli, a da nisu pozitivne ili neke korisne koje će vam doneti uspeh, samo se prebacite na optimizam. Ne dozvolite da vas sopstveni um odvede u mraćne kutke.

  Recite sebi ’Ja to mogu’ i ukoliko počnete da se kolebate pitajte se ’Kako ja to mogu da uradim?’ i ubacite mozak u mod za rešavanje problema, čime ćete ga okupirati i skrenuti pažnju sa loših misli.

  1. Pronađite svoje okidače

  Da li su određene situacije vaš okidač za neuspeh? Da li vas proveravanje Fejsbuk profila čini uznemirenim jer imate osećaj da su svi uspešniji od vas? Da li druženje sa određenim ljudima u vama budi osećaj neuspeha?

  Pronađite obrasce toga šta vas uznemiruje i izbegavajte te stvari. Ukoliko ne možete odmah da okrenete leđa, polako pokušavajte. Na primer ukoliko posao loše utiče na vas, treba da ga promenite. Ukoliko ne možete odmah, aktivno radite na pronalaženju novog posla.

  Kada preuzmete prvi korak ka sređivanju situacije imaćete osećaj da kontrolišete situaciju i to će vam dodatno podići samopouzdanje.

  4.Verujte u sebe

  Jedina stvar koju nikada ne smete da dopustite da se dogodi jeste da izgubite veru u sebe. Odatle kreće put ka dnu. Obratite pažnju na sve stvari koje ste postigli u životu, u ovoj godini ili protekloj nedelji. Setite se koliko vredite. Fokusirajte se na ovde i sada.

  Veliki planovi mogu da vas zatrpaju i da učine da se činite sami sebi toliko mali, a planovi nedostižni. Idite korak po korak i postarajte se da budete spremni za svaki naredni.

  1. Cenite sebe

  Pišite ’dnevnik zahvalnosti’. Neka tamo bude vaša oaza mira. Mesto na kojem ćete zapisivati svoje uspehe, stvari u kojima ste dobri i one za koje ste zahvalni. Neka vaš dnevnik bude stvar zbog koje ćete čestitati sebi kada god ga prelistate. Kada imate svoj poseban dnevnik bićete u mogućnosti da u kriznim situacijama dobijete dodatnu snagu i samopouzdanje.

  1. Dovodite u pitanje ’znakove’

  Nemojte se voditi nekakvim znakovima za koje niste sigurni da uopšte postoje. Nemojte živeti u bajci i naročito nemojte pustiti druge da vas ubeđuju u to. Dakle, ukoliko je vaša omiljena kafeterija zatvorena zbog renoviranja, to nije znak da treba da prekinete da pijete kafu. Uputite se u drugu kafeteriju, ko zna šta vas čeka na putu do tamo.

  [preporucene_vesti ids=”242991, 242736, 241488″]

  Izvor: BIZLife

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE