Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  6 lakih načina da nađete vreme za sve što želite da uradite

  Ponekad imate toliko toga da uradite na poslu da mislite da će vam mozak eksplodirati. Zato ostajete da radite i posle radnog vremena ili radite od kuće. To utiče na vaš odmor, san, zdravlje.

  Sajt Logomachine.net daje neke zanimljive ilustracije kako da pronađete vremena za sve što želite da uradite.

  posaoPRESTANITE DA RADITE PREKOVREMENO
  Ako radite i posle radnog vremena, to ne znači da ćete povećati produktivnost i ne znači da ćete završiti više zadataka. U stvari, kada to radite bićete samo iscrpljeniji i nećete moći da se odmorite kako treba za sledeći radni dan.

  GOVORITE „NE“ ČEŠĆE
  Šta je važnije: Koliko ste zadataka završili ili kako ste ih kvalitetno uradili? Kada želite svima da pomognete, to vam odvlači pažnju sa važnih zadataka i obraćate više pažnje na nevažne stvari. Ili ste suviše dekocentrisani. Samo budite fokusirani na ono što (vam) je stvarno bitno.

  posao1PRESTANITE SVE DA RADITE SAMI
  Drugim rečima – delegirajte. Nađite nekog da vam pomaže, tražite pomoć. Ono u čemu niste dobri, ili ste previše zatrpani, zamolite nekog da uradi umesto vas. To je i tajna velikih lidera, oni znaju kako da rasporede posao i ne bave se svakom sitnicom.

  ZABORAVITE NA PERFEKCIONIZAM
  Kao što su studije pokazale, perfekcionisti mnogo više vremena provode usavršavajući svaku sitnicu, i oko svakog, i ne tako bitnog, zadatka. Međutim, kada ste usredsređeni na nebitne detalje, lako možete da propustite „širu sliku“.

  posao2AUTOMATIZUJTE ZADATKE KOJI SE PONAVLJAJU
  Ako imate zadatke koji moraju da se ponavljaju svakog dana, a koji iziskuju isti ili sličan „odgovor“, probajte da ih automatizujete. Da li imate klijente zovu sa istim pitanjem? Zapišite odgovore da ne biste gubili vremena oko traženja istih.

  DOPUSTITE SEBI DA NE RADITE NIŠTA
  Uzmite pauzu i budite sami neko vreme. Kada provodite vreme sami povećavate moždanu aktivnost, poboljšava se pamćenje, podiže se raspoloženje.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Logomachine.net

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE