Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srbija u narednih osam godina ulaže 10 mlrd evra u energetiku

    Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da će u narednih osam godina Srbija uložiti 10 milijardi evra u razvoj energetskog sektora, čime će biti ostvarena nova investiciona celina.

    Dačić je, na konferenciji posvećenoj Južnom toku, rekao da će u naredne tri godine u naftni sektor biti investirane tri milijarde evra, dve milijarde u obnovljive izvore, a u gasni, takođe, oko dve milijarde evra.

    Prema njegovim rečima, izuzetno su značajni odnosi sa ruskim Gazpromom i izgradnja Južnog toka u dužini od 440 kilometara. Dačić je naglasio da je to najvažniji projekat u gasnoj privredi, zajedno sa izgradnjom skladišta u Banatskom dvoru i Itebeju, čime će Srbija postati značajan faktor u regionu kada je reč o energetskoj stabilnosti.

    "Južni tok će dati značajan doprinos zapošljavanju domaćih preduzeća i građana, a ovaj projekat je oslonac zajedničke evrobudućnosti svih država kroz koje prolazi", rekao je Dačić i naglasio da je vlada Srbije svesna svojih obaveza ,a da je on uveren da će ih na vreme ispuniti.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE