Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dunavska strategija ujedinjuje Balkan

    Srbija treba da odredi prioritete u vezi sa Dunavskom strategijom, da se posveti delovima blizu granica, jer se tu može profitirati, poručuju iz Evropske investicione banke (EIB). Vreme je da se Balkan ujedinjuje.

    Predstavnici EIB učiniće sve da pomognu i finansiraju takve projekte, rečeno je posle prvog sastanka povodom Dunavske strategije sa potpredsednikom Privredne komore Srbije Zdravkom Jelušićem.

    Predstavnici EIB su istakli da bi posebna pažnja trebalo da se posveti delovima Srbije koji su granično bliže drugim zemljama, jer se tu "može profitirati", dok je Jelušić obećao da će takve projekte PKS dostaviti na razmatranje za dva do tri meseca.

    To su projekti koje ćemo morati da radimo sa komšijama, mislim i da je došlo vreme da se Balkan ujedinjuje i da države iz okruženja i te kako imaju interese da zajedno rade na evropskim vrednostima i za takve projekte ćemo dobiti novac, naglasio je on.

    Predstavnici EIB istakli su da trenutno rade na ispitivanju saradnje između Hrvatske, Slovenije i Srbije, kao i da je Dunav veliki potencijal celog regiona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE