Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Danone investira u Rusiju 700 miliona dolara

    Francuski proizvođač mlečnih proizvoda Danone će do 2017. godine uložiti 700 miliona dolara u Rusiju, rekao je novinarima direktor Danone-a u Rusiji Iv Legro.

    On je precizirao da će prosečna godišnja ulaganja biti oko 120 miliona dolara i moguće je da će ta suma biti uložena brže i da će 2013-2014 iznos kapitalnog ulaganja premašiti tu sumu, preneo je Finmarket.ru.

    Udeo Danona na ruskom tržišto je 26 odsto po vrednosti, a 21 odsto po obimu, kazao je Legro, pozivajući se na istraživačku agenciju Nielsen.

    Francuska kompanija se 2010. godine sa ruskim proizvođačem mlečnih proizvoda Junimilk dogovorila o spajanju "mlečnog biznisa" u Rusiji i Zajednici Nezavisnih Država (ZND). Krajem te godine osnovana je zajednička kompanija Danone-Unimilk, u kojoj je Danone dobio kontrolu nad 57,5 odsto akcija, a Unimilk nad 42,5 odsto.

    Ove godine integracija je u potpunosti završena, ujedninjene su sve kancelarije, optimizovana logistička sredstva, a u 15 regiona gde su obe kompanije imale skladišta ona su spojena, rekao je Legro. U maju je kompanija objavila da skraćuje naziv sa Danone-Unimilk u Danone. Grupacija sada obuhvata 25 preduzeća u Rusiji i ZND.

    U Danone-u se veoma optimistično gleda na razvoj ruskog tržišta. Potrošnja mlečnih proizvoda – jogurta i svežih sirnih deserata u Rusiji je dosta niska, oko šest kilograma po stanovniku godišnje, dok u Francuskoj taj pokazatelj dostiže 30 kilograma, ukazao je Legro.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE