Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Još uvek su deca, ali su i hirurzi i savetnici

    Svako je dete neodoljivo i donosi mnogo radosti bilo kad izgovori prvu reč, zaspi za večerom ili postavlja neočekivana pitanja. Ali, ima dece na ovom svetu koja to jesu po godini rođenja, ali po svemu ostalom su odrasli, zreli i veoma uspešni ljudi. Upoznajte ih…

    Elaina Smith. Ona je čudo od deteta koje već dve godine ima radio emisiju u kojoj daje savete slušaocima. Počela je sa sedam godina kada joj je lokalna radio stanica ponudila posao. Otkud to? Nakon direktnog uključenja u program i saveta koje je dala ženi razočaranoj u život i ljubav, bilo je jasno da nije samo sedmogodišnja devojčica, već nešto više od toga. Ucveljenoj slušateljki je rekla:“Idi na kuglanje i popij jedan krčag mleka. Biće ti bolje!“. Imala je još dobrih saveta za žene koje traže partnera:“Promešaj zadnjicom po plesnom podijumu i slušaj modernu muziku!“.

    Ainan Celeste Cawley. Ovaj dečak je kralj laboratorije. Iz Malezije je, sada ima 13 godina, a sa samo šest je držao predavanja o kiselinama i alkaloidima. Sa sedam godina je položio test iz hemije (koji inače polažu šesnaestogodišnjaci) i postao najmlađi student singapurske politehničke visoke škole. U čemu je tajna? Ni njegovom ocu nije jasno, ali je činjenica da je genije za hemiju rođen.

     

    Fabiano Luigi Caruana. Do sada najmlađi šahovski velemajstor koji je ovu titulu dobio sa 14 godina. Još sa pet je išao na turnire po celom svetu. Sada ima 21 godinu, bavi se šahom, živi na dve lokacije – Evropa i Florida.

     

     

     

    Michael Kevin Kearney. Progovorio je sa četiri meseca, sa šest je pedijatru rekao šta ga boli, a sa deset meseci je čitao. Moglo bi se zaključiti da je uvek bio ’u žurbi’, pa je tako kao desetogodišnjak diplomirao antropologiju (2008), a sa 17 je postao profesor. To je taj klinac koji je osvojio milion u američkom kvizu Želite li da postanete milioner.

    Aelita Andre. Kritika piše da je ona budući Pikaso. Sa dve godine je počela da slika i njene radove je slučajno video vlasnik galerije u Melburnu i ubrzo ih uvrstio u izložbene projekte. Kasnije se saznalo da je u pitanju umetnički rad dvogodišnjeg deteta, što je bilo teško poverovati dok se nije pojavila mala devojčica sa roditeljima. Inače je kritika njene radove posmatrala kao radove zrelog umetnika i kao takve ocenjivala kao posebno vedne.

    Akrit Jaswal. Dok se sedmogodišnjaci igraju lekara i seciraju lutke i insekte, Akrit je operisao, ali stvarno. Dok je sa pet godina čitao klasike, u pauzama je izučavao anatomiju i hirurgiju. Za njega se brzo pročulo i bilo mu je dozvoljeno da prisustvuje operacijama gde je čak i asistirao. Za Akrita se pročulo kada je siromašna porodica iz komšiluka bila prinuđena da ga pozove u pomoć jer je ćerki hitno bila potrebna operacija. Mladi hirurg je posle uspešnog zahvata stekao i veliku slavu. Danas ima 20 godina.

    Gregory Smith. U istoriju je ušao kao najmlađi nominovani za Nobelovu nagradu. Osim što je sa deset godina upisao fakultet, osnovao je i udruženje International Youth Advocates sa ciljem da se bori za mir i jednakost među mladima. Primio ga je tadašnji predsednik Amerike Clinton i predsenik Rusije. Četiri puta je bio nominovan za Nobela. Danas ima 23 godine. Ima još vremena za prestižne nagrade.

     

    Foto: therichest

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE