Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Aerodrom Zagreb: Prihod pada, a rukovodioci traže bonus

    Iako su ukupni prihodi Aerodroma Zagreb u 2012. godini manji u odnosu na 2011. za 10 milijuna kuna (preko 1.300.000 evra) odnosno 3,2 odsto, a dobit je pala čak 75 odsto, na 4,5 miliona kuna, predsednik i član uprave te kompanije u većinskom državnom vlasništvu, Miroslav Drljača i Tonči Peović, ipak su zatražili od Nadzornog odbora isplatu bonusa za prošlu godinu u iznosu od 50 odsto svojih godišnjih bruto plata.

    Oni imaju mesečnu plaću u iznosu od oko 40.000 kuna bruto (oko 5.350 evra), pa bi u slučaju isplate bonusa svakom od njih pripala nagrada od oko 250.000 kuna (oko 33.400 evra). Drljača i Peović su NO-u poslali predlog o isplati stimulativne nagrade 12. juna, a u njemu navode da su se ostvarila dva od četiri uslova za isplatu bonusa, piše Večernji list Tako se hvale da je broj putnika aerodroma Zagreb prošle godine porastao jedan odsto te da je operativna dobit veća od pet odsto ukupnih prihoda. Ostala dva kriterijuma – porast prihoda i vrednost imovine – u 2012. nisu ostvareni.

    Drljača i Peović negiraju navode medija, dok Večernji list tvrdi da poseduje faksimil njihovog predloga Nadzornom odboru za ispaltu pola miliona kuna. Nadzorni odbor je odbio da uvrsti njihov predlog na dnevni red i sve prebacio na skupštinu Aerodroma Zagreb.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE