Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krediti za kupovinu poljoprivrednih zemljišta

    Banca Intesa potpisala je Sporazum sa Garancijskim fondom Vojvodine o obezbeđivanju kredita poljoprivrednim gazdinstvima u pokrajini za kupovinu zemljišta, kako bi ukrupnili posede pod povoljnijim uslovima od tržišnih.

    Poljoprivrednicima koji budu izabrani na konkursu Fonda za odobravanje garancija za obezbeđenje dugoročnih kredita za kupovinu zemljišta, Intesa će plasirati zajmove do 100.000 evra, sa rokom otplate do osam godina i grejs periodom do 12 meseci, saopšteno je iz banke.

    Nominalna kamatna stopa za ove kredite iznosiće 6,75 odsto, plus šestomesečni Euribor.

    Verujemo da ćemo i ovim modelom saradnje značajno doprineti povećanju proizvodnje i konkurentnosti agrara, a time i oporavku i razvoju celokupne privrede, izjavio je direktor Sektora za upravljanje segmentom klijenata malog biznisa Predrag Milenović.

    U poslednjih pet godina, banca Intesa je registrovanim poljoprivrednim proizvođačima plasirala više od 20.000 zajmova u ukupnom iznosu od preko 100 miliona evra.

    Konkurs Garancijskog fonda otvoren je za nosioce registrovanih gazdinstava sa manje od 50 hektara zemljišta u vlasništvu i omogućava im kupovinu novih parcela u periodu od godinu dana od datuma odobravanja kredita.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE