Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Švajcarski krediti i dalje na čekanju

    U ovom trenutku ne treba gajiti preterani optimizam i očekivati konačan i jedinstven stav banaka u pogledu preporuke Narodne banke Srbije o olakšicama za stambene kredite u švajcarskim francima, kažu stručnjaci.

    Stavovi banaka su udaljeni i ne treba gajiti prerani optimizam da će ti stavovi obradovati korisnike ove vrste zajma, posebno ukoliko očekivanja budu išla u smeru stvaranja gubitaka banaka pod tim odobrenim kreditima, kaže profesor na Beogradskoj bankarskoj akademiji Branko Živanović.

    Među bankarima još uvek nema dogovora o olakšicama na kredite u švajcarskim francima, iako je prošlo dve nedelje od kada je NBS te olakšice preporučila bankarskom sektoru.

    Za ponedeljak je zakazan Upravni odbor Udruženja banaka Srbije, ali ni tada se ne očekuje konačan stav banaka, već će, kako se nezvanično saznaje, samo biti iznete brojne primedbe na rešenje centralne banke o pozajmicama u francima, pišu Novosti.

    Banke, takođe, brine i druga preporuka NBS da vrate kamate na raniji nivo, ukoliko to nisu učinile do stupanja na snagu Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga pre dve godine. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE