Otvoren portal za kontrolu novca iz državnog budžeta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvoren portal za kontrolu novca iz državnog budžeta

  Centar za razvoj neprofitnog sektora (CRNPS) i Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) pokrenuli su danas portal www.voditeračuna.rs za gradjansku kontrolu javnih finansija i kontrolu trošenja novca iz budžeta.

  Portal će, kako je rečeno na konferenciji za novinare, pomoći gradjanima da razumeju budžetske stavke, postave pitanja ekspertima i nadziru kako vlast upravlja javnim sredstvima.

  Direktor CRNPS Aleksandar Bratković istakao je da je naročiti sada, uoči državnih mera štednje, gradjanska obaveza vršiti pritisak na vlast da budžetom upravlja javno i odgovorno.

  Direktorka CRTA organizacije Vukosava Crnjanski Šabović rekla je da ce na portalu gradjani, mediji i civilno društvo moći i da razmenjuju mišljenja.

  Pokretanje portala finansirala je Evropska unija, a podržala Agencija za borbu protiv korupcije i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

  Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić kazala je agenciji Beta da će otvaranje portala doprineti uključivanju gradjana u borbu protiv korupcije. Objasnila je da je za efikasnu borbu protiv korupcije i za uspešno nadgledanje trošenja budžetskih sredstava, neophodna saradnja civilnog i javnog sektora.

  "Vrlo je važno da se ne samo institucije, veh i gradjani uključe u kontrolu trošenja naših para, i Agencija za borbu protiv korupcije ohrabruje i poziva organizaciju civilnog društva na saradnju radi postizanja što boljih rezultata", istakla je Babić.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE