Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dobre prognoze za proizvodnju šećera

    Očekivane količine proizvedenog šećera u Srbiji ove godine su od 400.000 do 450.000 tona što će biti dovoljno za domaće potrebe, a ispuniće i izvozne kvote.

    Uprkos nešto manjim površinama pod šećernom repom u odnosu na prošlogodišnje, koje sada iznose oko 55.000 hektara, vremenske prilike idu na ruku proizvođačima i usevi dobro napreduju, rečeno je na manifestaciji "Dani polja šećerne repe", u Bačkom Dobrom Polju.

    Jedino efikasnom proizvodnjom i smanjivanjem troškova možemo odgovoriti izazovima konkurencije i budućeg evropskog tržišta i proizvođači treba da doprinesu smanjivanju tih troškova u proizvodnji šećerne repe i svoj profit ne traže samo u ceni nego u povećanim prinosima, rekao je Ljubiša Radenković, direktor kompanije Sunoko koja je organizator manifestacije.

    Smisao ove manifestacije je baš to da se ratarima predoče aktuelne informacije o pripremi zemljišta, semenu, zaštiti biljaka, kao i ukupnoj tehnologiji gajenja, rekao je Radenković.

    Kompanija Sunoko, koja je u vlasništvu MK group očekuje da će u svoje tri šećerane u Srbiji ove godine proizvesti oko 230.000 tona šećera, od čega će izvesti od 90.000 do 100.000 tona, a ostalo plasirati na domaćem tržištu.

    Sunoko je regionalni lider i najveći proizvođač šećera u Srbiji i strateški je opredeljeno da se još više približi evropskim rezultatima u proizvodnji šećera i postane lider i na evropskom tržištu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE