Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tabaković: MMF i Fiskalni savet oborili dinar

    Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković ocenila je danas da su do slabljenja dinara dovele loše ocene Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Fiskalnog saveta o stanju državnog budžeta Srbije.

    Tabaković je, posle potpisivanja sporazuma o saradnji NBS i Privredne komore Srbije (PKS), rekla novinarima u Beogradu da je to izazvalo povlačenje investitora.

    "Oscilacija kursa i slabljenje dinara za tri odsto posledice su izdavanja 'zdravstvenog kartona' MMF-a koji je izneo ni malo vedre ocene o budžetskom deficitu", rekla je Tabaković.

    Guverner je iznela primedbu i na ocene Fiskalnog saveta koji je objavio da je Srbija pred bankrotom što je doprinelo da, kako je rekla, "plašljivi kapital odleprša iz Srbije".

    "Sve što najavljuje umanjenje kreditnog rejtinga, doprineće da vruć kapital ode iz Srbije i to je izazvalo pojačan pritisak na kurs" istakla je Jorgovanka Tabaković.

    Ukazala je da Vlada treba da što pre iznese usaglašene mere za smanjenje budžetskog deficita što ne mogu biti mere koje su najlakše za primenu.

    Guvernerka NBS je istakla da Vlada Srbije deluje uverljivo u nameri da preduzme neodložne strukturne reforme.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE