Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U koje vreme smo na poslu nesposobni za rad?

    Produktivnost zaposlenih nalazi se na mrtvoj tački u 14,55 sati, pokazalo je istraživanje sprovedeno u Velikoj Britaniji čije rezultate prenosi Daily Mail.

    Produktivnost je najniža u doba između obroka i ponovne gužve na kraju radnog vremena, kada su zaposleni nesposobni za bilo kakav značajniji napor.

    Da bi ublažili nedostatak produktivnost oni ubijaju vrijeme i čekaju da im se energija vrati,  lutajući Facebook-om ili zamišljajući ostatak dana.

    Čak i najrevnosniji zahvata neobjašnjivo raspoloženje kada sat pokaže 14,55, a britansko istraživanje sprovedeno među 420 ljudi pokazuje da se velika većina zaposlenih skriva iza ekrana.

    To vreme odgovara trenutku kada mrtvilo nakon obroka obuzima telo. Želudac je težak, pogled mutan i čini se da su ekrani usisali zaposlene koji zure u njih, iako se ustvari ništa ne zbiva. Međutim, tada se proveravaju profili prijatelja na Facebook-u.

    "Istražili smo vrhunce i dna tokom dana u pogledu produktivnosti. Bitno je održati redovni nivo rada i ne dopustiti da otklizi u krajnosti", savetuje Michael Davies iz agencije London Offices koja je sprovela istraživanje. Ako je u 14,55 produktivnost na mrtvoj tački, 10,26 i 16,16 su najproduktivniji trenuci dana.

    U 10,26 konačno dan počinje nakon čitanja i slanja elektoničke pošte i nakon određivanja dnevnog plana rada. Kada u 16,16, svi pokreću turbo pogon kako bi napustili radno mesto na vreme. Većina ispitanih je priznala da mentalno više nije prisutna 18 minuta pre odlaska.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE