Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BASF preuzeo Deutsche Nanoschicht

    BASF New Business, podružnica kompanije BASF, preuzela je deonice tehnološke kompanije Deutsche Nanoschicht, saopštio je danas BASF.

    Deutsche Nanoschicht je razvio inovativni proces za proizvodnju tankih filmova pomoću nanošenja hemijskog rastvora. Taj proces omogućuje da se visokotemperaturni superprovodnici proizvode mnogo efikasnije i uz očuvanje resursa.

    Superprovodnici provode struju praktično bez gubitaka, pa omogućuju potencijalne ogromne uštede u proizvodnji i prenosu električne energije.

    Zajedno sa snagom i iskustvom koje BASF ima u istraživanju, nanošenje hemijskog rastvora može da bude osnov za razvoj novih sistemskih rešenja u energetici i elektronici. BASF i Deutsche Nanoschicht rade udruženim snagama kako bi ove inovativne tehnologije plasirali na tržište, navedeno je u saopštenju.

    "Za BASF, akvizicija Deutsche Nanoschicht predstavlja ogroman napredak na polju inovacija u upravljanju potrošnjom električne energije. Dostupnost ove inovativne tehnologije će nam omogućiti da dodatno učvrstimo našu poziciju na rastućim tržištima energetike i resursa,“ rekao je generalni direktor BASF New Business Stefan Blanc.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE