Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Investicija Intesa-e i Gasproma

    MIR Capital, privatni investicioni fond, koji su osnovale Intesa Sanpaolo grupa i Gasprom banka, realizovao je svoju prvu investiciju kupovinom manjinskog paketa akcija ruske kompanije Packer Service Group, saopštila je Banka Intesa u Srbiji.

    Packer Service Group je ruska kompanija, specijalizovana za razvoj usluga i rešenja visoke tehnologije namenjenih nekim od najvećih naftnih i gasnih firmi.

    Investicija će biti usmerena u razvoj grupe, prevashodno u kupovinu nove opreme napredne tehnologije koja će joj omogućiti proširenje portfolija usluga.

    Investiconi fond MIR Capital, u zajedničkom vlasništvu Gasprom banke i Intesa Sanpaolo, vodećih banaka u Rusiji i Italiji, planira ulaganja do 300 miliona evra u srednja preduzeća iz ove dve zemlje.

    Fond je osnovan ugovorom o saradnji koji su te dve finansijske institucije potpisale u leto 2012. godine, a počeo je sa radom u februaru ove godine.  Sporazum ima za cilj promociju razvoja industrijskih i trgovinskih odnosa izmedju Italije i Rusije kako bi se podržala preduzeća iz ovih zemalja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE