Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    CTG aparat stigao u kikindsku bolnicu

    Kompanija NIS  donirala je CTG aparat koji se koristi za nadgledanje rada bebinog srca Opštoj bolnici u Kikindi. Donacija je deo šire akcije NIS, u okviru koje je za „Bitku za porodilišta“ prikupljeno gotovo pet miliona dinara i različite vrste robne pomoći.

    Akcija je započeta krajem prošle godine, kada je NIS odlučio da, umesto za troškove pripreme i slanja prazničnih čestitki poslovnim partnerima, izdvoji novac za učešće u akciji Fonda B92 čiji je cilj opremanje svih porodilišta u Srbiji neophodnom medicinskom opremom. Inicijativi menadžmenta ubrzo se priključiо veliki broj zaposlenih NIS-a iz cele zemlje – dobrovoljnim prilozima u novcu, odeći i opremi za bebe. Pored uređaja koji je doniran kikindskoj bolnici, u akciji NIS nabavljena su još 23 CTG aparata za 18 zdravstvenih ustanova u čak 16 gradova širom Srbije.

    „Strategija NIS-a je da bude društveno odgovorna kompanija u svakoj lokalnoj zajednici u kojoj ostvaruje biznis. Na ovu akciju smo posebno ponosni. Prvo, jer naš prilog znači pomoć boljoj zdravstvenoj nezi u porodilištima u Srbiji, što je posebno važno ako se zna da na mladima svet ostaje. Drugo, zato što su naši zaposleni pokazali veliku solidarnost i filantropiju, budući da je svako od njih učestvovao onoliko koliko je mogao kako bi pomogao onima kojima je pomoć neophodna“, rekao je ovom prilikom Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a.

    „CTG aparati se koriste za nadgledanje rada bebinog srca u periodu pozne trudnoće i tokom samog porođaja, i od ogromne su pomoći pri utvrđivanju eventualnih rizika koji nastaju po bebino zdravlje. U tom smislu, ova donacija će znatno doprineti trudu naših lekara da u svakom trenutku obezbede najbolju moguću negu bebama i njihovim mamama“, izjavio je dr Milan Mitrić, direktor Opšte bolnice u Kikindi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE